Gulf Air Uçak Bileti

Gulf Air Uçak Bileti
  • Ülke: Bahreyn ve Umman
  • Sahibi: Freddie Bosworth
  • CEO: Kresimir Kucko
  • Uçak Sayısı: 28 (+39 sipariş)
  • Telefon Numarası: (+973) 1737 3737
  • E-Posta: support@gulfair.com
  • Ticaret Unvanı: Gulf Aviation
  • Tescilli Marka Adı: Gulf Air
  • Merkez Adresi: Opposite Bahrain International Airport, P.O. Box 138 Muharraq Town, Bahrain

Gulf Air Hakkında

Bir pilot olan Freddie Bosworth, 1940’lı yılların sonu 50’lerin başlarında Bahreyn’den Dhahran ve Doha’ya uçak taksi hizmeti vermektedir. Uçak taksi hizmetini daha da geliştirmeyi düşünen Freddie Bosworth, 1950 yılında Gulf Aviation adında bir şirket kurarak hizmetini büyütmüştür. Şirketin 1950 yılında üç adet Havilland DH 86B ve yedi adet Avro Ansons olmak üzere toplam 10 adet uçağı bulunmaktaydı. Gulf Aviation şirketinin kurucusu olan Freddie Bosword, 1951 yılında yeni aldığı Havilland Dove uçağının gösteri uçuşu sırasında hayatını kaybetti. Logosu altın bir şahin olan Gulf Air , 70 farklı dili konuşan 80 milletten mürettabata sahip tam bir uluslararası hava yolu şirketidir. Tarihçesinde, Britanyalı bir pilot olan Freddie Bosworth önemli bir yer kaplamaktadır.

Kurucunun vefat ettiği 1951 yılı ile 1971 yılları arasında şirketin en büyük hissesi yüzde 22’lik payla British Overseas Airways Corporation şirketine aitti. En büyük hisseye sahip olan British Overseas Airways Corporation şirketi 20 yıllık zaman dilimi içinde uçak filosunu yenilemişti. Ayrıca, ilk yurt dışı uçuşunun Londra’ya yapıldığı bu yıllardan sonra esas dönüm noktası yaşanacaktır. Dönüm noktası ise Bahreyn, Abu Dhabi, Umman ve Katar hükümetlerinin British Overseas Airways Corporation’a ait olan hisseleri satın almasıyla gerçekleşti. Umman, Katar, Abu Dhabi ve Bahreyn ülkeleri 1 Ocak 1974 yılında Kurtuluş Anlaşması imzaladı. İmzalanan bu anlaşma ile Gulf Aviation şirketinin adı artık resmi olarak Gulf Air olarak değişmiş ve dört ülkenin ulusal hava yolu şirketi olarak hizmet vermeye başlamış oldu. 

gulf air uçak bileti

Firmanın filosunda şuanda 28 modern yapılı yolcu uçağı bulunmaktadır. 2018 yılı içinde belli aralıklarla teslim edilecek olan 39 yeni Boeing siparişi de hesaba katıldığında toplamda 67 adetlik dar ve geniş gövdeli filosuyla hizmet vermektedir. Uçaklarını en konforlu türlerinden seçen firma müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için çalışmalar yapmakta ve ürün geliştirmektedir. Arap misafirperverliğini, konfor, güven ve kalite ile birleştiren firma endüstri lideri olmaya ve misafirlerinin ihtiyaçlarını tam manasıyla karşılayacak hizmeti sunmaya özen göstermektedir. Özellikle Bahreyn’i dünya ile bağlayan Gulf Air ülkenin ekonomisini de önemli bir oranda katkı sağlamaktadır. Ulusal alt yapısı ile Bahreyn Krallığı’nın ekonomik büyümesini desteklemektedir. 

Gulf Air yapılan birçok spor ve kültürel etkinliğe sponsor olmaktadır. Formula 1 sezonun ilk yarışı olan ve her yıl Mart veya Nisan ayında düzenlenen Bahryen Formula 1 Grand Prix’dir. 2004 yılında Orta Doğu’da düzenlenen Formula 1 Gulf Air Bahreyn Grand Prix’in baş sponsoru olmuştur. Alanın en prestijli yarışının baş sponsoru olmanın yanı sıra 2010 yılında ilk olarak gerçekleştirilen Bahreyn Uluslararası Airshow’un da resmi taşıyıcı firması olmuştu. 

Gulf Air Ortakları

British Overseas Airways Corporation

Gulf Air ’ın Uçtuğu Yurt İçi İller

İstanbul, Antalya, Adana, Kayseri, İzmir ve Bodrum şehirlerine uçak seferleri düzenlemektedir. 

Gulf Air Uçtuğu Yurt Dışı Ülkeler

İrlanda, İngiltere, Kıbrıs, Yunanistan, Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Mısır, Lübnan, Kuveyt, Katar, Yemen, İran, Pakistan, Hindistan, Çin, Japonya, Amerika, Avustralya ve Irak ülkelerine uçak seferleri düzenlemektedir.

gulf air hakkında

Gulf Air Hakkında Haberler

Türk Hava Yolları ile Gulf Air arasında Bahreyn ile İstanbul güzergâhında kod anlaşması bulunmaktadır. Gulf Air Genel Müdürü Waleed Abdul Hameed Al Alaw ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi arasında imzalanan kod anlaşmasının törenine her iki firmanın üst düzey yetkilileri katıldı. İstanbul ve Manama arasındaki seferlerde geçerli olacak olan bu anlaşma ile daha fazla yolcunun iki ülke arasında seyahat etmesi planlanmaktadır. İki firma, günde tek sefer düzenlenecek olan uçuşlarda karşılıklı kod paylaşımı yapabilecekler. 

Gulf Air İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden ilk direkt seferlerine 1986 yılında başlamıştı. Ülkemizin bayrak taşıyıcı firması ile de kod anlaşması bulunan firma ülkemizden kabin memuru alımı için ilan vermişti. Verilen ilanda kadın kabin memurlarında aranan özellikler de bildirilmiştir. Buna göre kadın kabin memurlarının, 23 ile 30 yaş aralığında ve en az 1 metre 60 santim uzunluğunda olması istenmektedir. Ayrıca kabin memurlarına verilmesi planlanan maaşın ise ortalama olarak 10 bin 600 yani 1900 Euro gibi olacağı ifade edilmektedir.