Niğde Uçak Bileti

Niğde Uçak Bileti
  • Ülke: Türkiye
  • Dil: Türkçe
  • Koordinatlar: 37° 58' 11.1792'' Kuzey ve 34° 40' 35.7924'' Doğu
  • Bölge:İç Anadolu Bölgesi
  • Alan: 7.234 km2 
  • Nüfusu:352.727
  • Rakım: 1237 m
  • Plaka Kodu:51
  • Telefon Kodu: (+90) 388
  • Posta Kodu: 51xxx
  • İklimi: Karasal İklim

Niğde Hakkında Genel Bilgi

Niğde adının eski ismi Hititler zamanında bu kente Nakita denilmekteydi. Kente verilen farklı isimlerle ilgili bilgi de vardır fakat bunlar kesin değildir. Hititler döneminden sonra ise buraya Nekite ve Nekide adı verilmiştir. Kent Türklerin eline geçince de bu isimler zamanla Niğde’ye dönüşmüştür.

Niğde’nin Coğrafi Yapısı: İç Anadolu’nun genelinde olduğu gibi burada da bozkır önemli bir yer tutmaktadır. Kentin sadece %29’luk bölümü dağlardan oluşurken geriye kalan kısım ova ve platolardan oluşmaktadır. Dolayısıyla da kentin önemli bir bölümü düzlüklerden meydana gelmektedir.

Niğde’nin Dağları: Güneydoğu Torosların uzantıları kent sınırları içerisinde yer almaktadır. Bolkar Dağları adı verilen sıra dağların içerisinde yer alan yaklaşık 3.500 metrelik yüksekliğe sahip olan Medetsiz Tepe kentin en önemli dağıdır. Bunun dışında Demirkazık Tepesi, Hasan Dağı ve Kırkpınar Dağı da kent içerisinde yer almaktadır.

Niğde’nin Akarsular: Melendiz Çayı Niğde’nin en önemli akarsuyu olarak bilinmektedir. Bunun dışında da çok sayıda küçük ölçekli akarsu bulunmaktadır. Görgün Çayı, Uzandı Deresi ve Karasu bunlardan bazılarıdır.

niğde kalesi

Niğde İklimi: Niğde içerisinde karasal iklim etkilidir. Karasal iklimin gereği kentte yazları sıcak ve kurak iken kış ayları ise soğuk ve kar yağışlıdır. Yaz aylarında 35 dereceyi gören sıcaklık kış aylarında -15 dereceleri görmektedir. 

Niğde’nin Komşuları: Niğde’ye komşu olan iller Nevşehir, Aksaray Adana, Kayseri, Konya ve Mersin’dir.

Niğde İlçeleri : Niğde’ye bağlı olan ilçeler Ulukışla, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Altunhisar’dır.

Niğde Şehrinin Ekonomik Yapısı : Niğde’de yapılan ekonomik faaliyetlerin başında tarım gelmektedir. Kentin çok geniş düzlüklere sahip olmasından dolayı çok fazla tarım arazisi bulunmaktadır. Bunun dışında son yıllarda sanayileşme de hızlı bir şekilde artmaya başlamıştır.

Niğde’ye Nasıl Gidilir?

Ülkemizin orta bölümlerinde yer alan Niğde’ye farklı şekillerde ulaşmak mümkündür. Karayolu ile geline bildiği gibi tren ile de buraya gelinebilmektedir. Ayrıca kentte havalimanı bulunmamasına rağmen insanlar yaklaşık 130 km uzakta olan Kayseri’ye giderek buradaki havalimanını kullanmaktadır. Bu nedenle Niğde uçak bileti için Kayseri'deki havalimanına bilet alınmaktadır. 

Niğde nasıl gidilir

Karayolu Ulaşımı: Niğde’ye ülkemizin birçok kentinden direkt gelmek mümkündür. Özellikle Adana üzerinden Güneydoğu Anadolu Bölgesine giden karayollarının buradan geçmesi ulaşım açısından son derece büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu yolun önemli bir bölümü otoban olduğu için araçlar buradan rahat bir şekilde kente gelebilmektedir. Ayrıca kent içerisinde yer alan otogardan farklı noktalara gidilebilmektedir.

Demiryolu Ulaşımı: Demiryolları hattının üzerinde bulunan Niğde’ye tren ile de gelmek mümkündür. Kayseri, Ankara ve Adana’dan tren ile Niğde’ye gelinebilmektedir.

Niğde’de şehir içi ulaşım otobüs, dolmuş, minibüs ve taksilerle yapılmaktadır.

Niğde’de Nerede Kalınır

4 Yıldızlı Oteller: 

  • Grand Hotel Niğde
  • Honour Hotel Niğde

Niğde nerede kalınır

3 Yıldızlı Oteller: 

  • Nahita Hotel
  • Hotel Şahiner

Niğde’de Ne Yenir?

İç Anadolu Bölgesi Türkiye’nin tahıl ambarı olarak görüldüğü için burada da genellikle tahılların kullanıldığı yemekler yapılmaktadır. Ayrıca hayvancılıkta oldukça yaygındır ve bu da et ürünlerinin fazlaca kullanılmasına neden olmaktadır.

arabaşı çorbası

Kentte yapılan yemeklerden bazıları Unlu Barbunya Çorbası, Tatlı Kabak Çorbası, Sütlü Pancar Çorbası, Sarığı Burma ve Sac Kapamada Soğanlı Tavuktur. Yöresel yemekler için Kayseri havalimanına Niğde uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir, siz de yemekleri tatmak için Niğde'ye gelebilirsiniz. 

Niğde’nin En İyi 10 Restoranı

  • Oba Dondurmaları
  • Gümüş Et Restoran
  • Sofram
  • Şehir Lokantası
  • Beykoz Ocakbaşı
  • Konya Etli Ekmek ve Pide Salonu
  • Çamlık Restoran
  • Özsüt
  • Adanalı İsmail Usta
  • Damak Lahmacun

Niğde’de Gezilecek Yerler

Orta Anadolu kentlerinden bir tanesi olan Niğde içerisinde çok fazla tarihi ve doğal güzellik bulunmaktadır. Söz konusu güzelliklerin önemli bir nedeni tarih boyunca burada farklı medeniyetlerin yer almasıdır. Özellikle Selçukluların bölgeye gelmesiyle birlikte buraya farklı beylikler ve devletler hakim olmuştur. Roma İmparatorluğundan Osmanlı Devletine varıncaya kadar farklı devlet tarafından buraya çok sayıda eser yapılmıştır. Bu eserlerin önemli bir kısmı günümüze kadar gelirken bir kısmı ise bunu başaramamıştır.

niğde göllü dağ

Alaattin Camii: Ziynettin Beşare tarafından 1223 yılında yapılan bu cami kent içerisinde yer alan tarihi yapıların en meşhurlarından bir tanesidir. Normal bir camiden farklı olarak tasarlanan bu yapıya sabah saatlerinde düşen güneş ışınlarının oluşturduğu gölge, taçlı bir kadına benzemektedir. Bu bakımdan son derece özel bir eserdir. Caminin bu şekilde yapılmasıyla ilgili de farklı hikayeler bulunmaktadır. Camiyi yapan usta aşık olduğu sancak beyinin kızına duyduğu aşkı anlatabilmek için camiyi bu şekilde yapmıştır.

Çiftehan Kaplıcaları: Niğde’ye bağlı olan Ulukışla ilçesinde yer alan kaplıca kent merkezine yaklaşık olarak 80 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kadın hastalıkları ve deri hastalıkları başta olmak üzere farklı hastalıklara iyi geldiği bilinen kaplıcaya kent dışından da insanlar gelmektedir. Kent için önemli bir turizm noktalarından birisi konumdadır.

nigde aladağ

Tyana Ören Yeri: Niğde’ye bağlı olan Bor ilçesinde yer alan ören yeri farklı yapısı ile dikkat çekmektedir. Bor ilçesinin Kemerhisar Kasabası içerisinde yer alan bu ören yerine ait kalıntılar kasabanın farklı noktalarında yer almaktadır. Bölgede yapılan kazılarda elde edilen eserler Niğde’de bulunan müze içerisinde sergilenmektedir.

Eski Gümüş Manastırı: Niğde içerisinde yer alan farklı yapılardan bir tanesi de bu manastırdır. Söz konusu manastır farklı yapısı ile dikkat çekerken bölgenin farklı yerlerinde zamanında yaşamış olan Hristiyanlar tarafından yapıldığı bilinmektedir. Kente gelen kişilerin önemli bir kısmı burayı ziyaret etmektedir.

nigde gümüşler manastırı

Niğde Kayardı Bağları: Niğde’nin en yeşil alanlarından bir tanesi olan bu bağları görenler bozkırın içindeki bu yeşil bölgeye adeta hayran olmaktadır. Kentin içerisinde yer alan soluklanma bölgelerinin başında gelen Kayardı bağlarının korunarak gelecek nesillere aktarılmasına çok büyük verilmektedir. 

Niğde’de Kültür ve Sanat Etkinlikleri

İç Anadolu’nun ortalarında yer almasından dolayı özellikle doğu ile batı arasındaki geçiş noktaları buradan geçmektedir. Dolayısıyla da farklı yerlerden gelen kişiler kenttin kültür ve sanat anlamında gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu da yıl içinde zaman zaman kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılmasına neden olmaktadır. Ayrıca Niğde’ye has olan bazı ürünlerin tanıtımı için de bu tür etkinlikler yapılmaktadır. Niğde uçak bileti fiyatlarına bakarak festival zamanlarında önceden uçak bileti rezervasyonu yapabilirsiniz.

Niğde Kültür Sanat

Niğde’de yapılan festival ve etkinliklerden bazıları şunlardır:

  • Darboğaz Kiraz Festivali
  • Tyana Kültür Ve Turizm Festivali
  • Şehit Muallim Ethem Kültür Ve Sanat Festivali
  • Hasan Dağı Yayla Festivali
  • Karakapı Kasabası Hasan Dağı Yayla Festivali
  • Kale Festivali
  • Cadı Çayı Kültürel Ve Yöresel Yayla Şenliği

Niğde’de Eğlence Yerleri

Anadolu kentlerinde olduğu gibi Niğde’de gece hayatı ortalama seviyenin altındadır. Buradaki insanlar genellikle geceleri evde kalırken gençler ise bar, disko ve kafe gibi yerlerde zaman geçirmeyi tercih etmektedir.

Niğde eğlence yerleri

Niğde içerisinde yer alan eğlence mekanlarından bazıları şunlardır:

  • Alem Bar Gazino
  • Nezih Bar
  • Bariyer Kafe & Bar
Niğde havalimanı iletişim bilgileri nedir?
Niğde ilinde havalimanı hizmeti bulunmamakla birlikte bu ile en yakın havalimanı olan Nevşehir Kapadokya Havalimanı uçak ile yolculuk yapmak isteyenler için kullanılmaktadır.
Niğde için ucuz uçak bileti almak mümkün mü?
Fastfly adresi kullanılarak buradan Niğde iline gitmek isteyenler için ucuz uçak bileti seçeneklerinden faydalanabilir.
Niğde yöresel en pratik yemek tarifi hangisidir?
Niğde ilinin meşhur pek çok lezzeti bulunmakla birlikte en pratik ve en lezzetli olanları arasında Niğde tava bulunmaktadır. Niğde tava içine konulan kuyruk yağı ile lezzetlendirilmektedir.
Niğde şehrinin en çok neresi gezilir?
Niğde ilini gezmek üzere gelenlerin en çok gezdikleri yerler arasında Niğde Müzesi, Niğde Kalesi, Alaaddin Camii ve Özbelde Parkı bulunmaktadır.
Niğde denilince akla en çok ne gelir?
Niğde denildiğinde akla en çok Niğde elması gelmekle birlikte bu ilimiz çok meşhur olan gazozu ve patatesi ile de ünlü bir şehrimiz olarak tanınmaktadır.