Uşak Uçak Bileti

Uşak Uçak Bileti
  • Ülke: Türkiye
  • Dil: Türkçe
  • Koordinatlar: 38.5431° K, 29.2321° D
  • Bölge: Ege 
  • Alan: 1,309 km²
  • Nüfusu: 364.971
  • Rakım: 907 m
  • Plaka Kodu: 64
  • Telefon Kodu: +(90) 276
  • Posta Kodu: 64000
  • İklimi: Karasal İklim ve Akdeniz İklimi

Uşak Hakkında Genel Bilgi

Uşak Adı Nereden Gelmektedir?: Uşak adı, aslen oğul anlamına gelen uşaktan gelmektedir. Selçuklu Türkleri tarafından kurulan Uşak’ta nüfus az olduğundan daha kalabalık ve bol olsun diye dua edilirken oğlu(uşağı) bol olsun diye dua edilmiştir. Böylece şehrin ismi Uşak olarak kalmıştır. Uşak adıyla ilgili bir diğer rivayet ise Uşak’a halıcılığı getiren Oğuz Türklerinin kalabalık ailelere çok önem vermesi ve bu nedenle yeni oğul(uşak) istemeleri, bu şekilde dua etmeleridir. Zamanla şehrinoldukça kalabalıklaşması ve halı tezgâhlarında sürekli olarak aile halkı çalıştırılmaya başlanmasıylaistekleri yerine geldiğinden şükür etmek amacıyla şehrin isminin uşak yani oğul olarak kaldığı ve günümüze geldiği söylenmektedir.

Uşak’ın Coğrafi Yapısı: Uşak ili topraklarının batısında Gediz Vadisi aracılığı ile Ege Bölgesi bulunmaktadır. İl toprakları genel olarak vadilerle yarılmış dalgalı yayla şeklindedir. Genel olarak ise il arazisi dalgalı platolardan meydana gelmektedir.

Uşak’ın Dağları: Uşak’ı çevreleyen dağlar; Murat Dağı, Tahtalı Tepe, Ahır Dağı, Kocadağ, Kemer Dağı, Elinoğlu Tepesi ve Bulkaz Dağıdır.

Uşak’ın Akarsuları: Uşak ili Banaz Çayı ve Gediz Irmağına sahiptir.

uşak Atatürk anıtı

Uşak İlinin İklimi: Uşak ilinde Ege Bölgesine göre daha soğuk, İç Anadolu Bölgesine göre ise daha ılıman iklim koşulları yaşanmaktadır. Genel olarak Akdeniz iklimi ile karasal iklim arasında bir iklim yaşanmaktadır.

Uşak’ın Komşuları: Uşak ili kuzeyde Kütahya ile doğuda Afyon ile güneyde Denizli ve batıda ise Manisa ile komşuluk göstermektedir. 

Uşak İlinin İlçeleri: Uşak ili ilçeleri; merkez(Uşak), Eşme, Banaz, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey’dir. 

Uşak Şehrinin Ekonomik Yapısı: Uşak ilinde genel olarak ekonomik yapı tarıma ve tarıma dayalı sanayi üzerinedir. Ayrıca deri, battaniye, iplik ve seramik imalatı ve günümüzde hizmet sektörü de şehirde görülen ekonomik faaliyetlerdendir. 

Uşak’a Nasıl Gidilir?/Uşak’a Ulaşım

Uşak, İzmir- Afyon Karayolu üzerinde E-23 devlet karayolunda yer almaktadır. Oldukça önemli bir hat olan bu yol Uşak ilini ikiye bölmektedir. Konum olarak Türkiye’nin birçok yerine kolaylıkla ulaşılabilecek bir konumda yer alan Uşak’a karayolu, demiryolu ve trenyolu aracılığı ile ulaşım mümkündür. 

Havayolu Ulaşımı: Uşak iline havayolu ile ulaşım Uşak uçak bileti alınark Uşak Havaalanı aracılığıyla gerçekleşmektedir. Ayrıca Kütahya’daki Zafer Havaalanı ile de Uşak’a ulaşım gerçekleştirilebilir. Uşak Havaalanından haftanın bazı günleri Sabiha Gökçen Havaalanı uçuşları mevcuttur. Uşak Havaalanı Uşak şehit merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Aktarmalı dış hatlar ve iç hatlar uçuşlarına sahip olan Uşak Havaalanı küçük bir havaalanı olup özellikle iş seyahatleri için sıklıkla kullanılmaktadır. Uşak Havaalanından şehir merkezine ulaşım ise birçok farklı araçla yapılmakta olup taksi ile ulaşım diğer seçeneklere göre hızlı bir seçim olmaktadır. 

uşak ulaşım

Karayolu Ulaşımı: Uşak şehri merkezi konumu nedeniyle ve birçok komşuluğu bulunmasıyla çevre illerden ulaşımın çok kolay olduğu illerdendir. İzmir- Uşak- Afyon karayolu üzerinde bulunan şehre direkt olarak Konya, Eskişehir, Ankara, Afyon, İzmir, Kütahya, Antalya, İstanbul gibi şehirlerden karayolu ile ulaşım mümkündür. Uşak Otogarından kalkan otobüslerle de çevre illere ve uzak illere direkt olarak ulaşım günün birçok saatinde mümkündür. 

Demiryolu Ulaşımı: Uşak’tan demiryolu ile İzmir’e ulaşım oldukça kolay gerçekleşmektedir. Ayrıca İzmir’in ilçelerine de uğrayarak ulaşım sağlayan tren ile günde yaklaşık iki kez sefer düzenlenerek İzmir- Uşak arası ulaşım sağlanmaktadır. 

uşak blaundus antik kenti

Uşak’ta Nerede Kalınır/Uşak Otelleri

4 Yıldızlı Oteller: Uşak’ta 4 yıldızlı otel sayısı ve kalitesi gün geçtikçe artmaktadır. Ramada Uşak,Özgöbek Rönesans Hotel De Luxe, Kremon Hotel gibi oteller Uşak’ta hizmet vermektedir.

3 Yıldızlı Oteller: Uşak şehrinde üç yıldızlı otel seçeneği oldukça fazladır. Şehirde üç yıldızlı otel hizmeti veren oteller Dülgeroğlu Oteli, On Arslan Oteli, Otel Ağaoğlu olarak sıralanabilir. 

Uşak'ta Ne Yenir?/Uşak Mutfağı

Mercimek ve bulgurla hazırlanan Alacetene, Uşak mutfağı denilince unutulmaması gereken yemeklerdendir. Koyu kıvamlı bir çorba görünümünde olan yemek ara yemek olarak tercih edilmektedir. Salça ve acı sosla servisi yapılabilir. Uşak’ta yenilmesi gereken bir diğer yemek ise haşlanmış pirinç ve köfteyle hazırlanan köftedir. Uşak uçak bileti alarak bu güzel yöresel yemekleri tadmadan ayrılmayın. Ayrıca tarhana çorbası, et basması, cendere tatlısı, çömlek eti, gül peksimeti gibi yöresel lezzetler Uşak’ta oldukça meşhur olan ve tadılması gereken lezzetlerdendir.

gümlü kebabı

Uşak’ın En İyi 10 Restoranı

  • İlyas Usta Lokantası
  • Tarhana Baba
  • Şişko Restoran
  • Halime Abla Döndürme Evi
  • Güneş Pide Salonu
  • Bolulu Şeff’in Yeri
  • Cafe Lal 
  • Kıyak Pide
  • Killik Mangal Restoran
  • Zeytin Katmercizade

Uşak'ta Gezilecek Yerler/Tarihi ve Turistik Mekânlar

Eski tarihsel dönemlerden Temenothytia adı ile bilinen Uşak şehri zengin bir kültürel ve tarihsel birikime sahiptir. Bu nedenle de gezilip görülecek yerlerin sayısı oldukça fazladır. 

Burma Camii: Pir Hasan Hüsameddin Uşşaki Hazretleri tarafından imamlık görevi gerçekleştirilmiş olan camii, Evliya Çelebi notlarına göre Ulu Camii’nden 158 sene sonra inşa edilmiştir.

Blaundus Antik Kenti: Uşak’ın Ulubey ilçesine bağlı Sülümenli köyünde yer alan bu tarihi kent, Helenistik Çağda kurulmuştur ve merkeze 40 km uzaklıktadır. Özellikle Helenistik çağ yapıtlarına ilgisi olan ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Uşak Arkeoloji Müzesi: 1970’ten beri hizmette olan arkeoloji müzesinde Eski Tunç çağından kalmış olan taş malzemeler, idoller gibi eserler sergilenmektedir.

Clandras Köprüsü: Uşak şehir merkezine 45 km uzaklıkta yer alan bu güzel köprüyü görmek isteyenler için aile için de uygun olan piknik olanakları mevcuttur. Özellikle bahar ve yaz aylarında eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan köprü Uşak Karahallı Belediye Tesislerinde bulunmaktadır.

Atapark: Ailecek güzel vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler için cafeler, çay bahçeleri ve oyun parkları imkânları bulunduran park şehir merkezinde bulunmakta ve yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

uşak ulubey kanyonu

Uşak‘ta Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Uşak şehrinde zaman zaman daha yoğun olmakla birlikte dönemsel olarak değişen kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Özellikle Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi, tiyatro benzeri etkinliklere katılmak mümkündür. Ayrıca şehirse yıl içinde yapılan bazı fuarlar ve festivaller de bulunmaktadır. Burası için de Uşak uçak bileti aranmakta, en kısa sürede önceden uçak bileti alınmaktadır. 

  • Eşme Kilim, Kültür ve Sanat Festivali
  • Sivaslı Kültür Ve Sanat Festivali
  • Geleneksel Yayla Şenlikleri
  • Kiraz Kültür, Sanat Ve Ticaret Fuarı
  • Clandras Dokuma Ve Kültür Festivali 

uşak arkeoloji müzesi

Uşak'ta Eğlenilecek Yerler ve Gece Hayatı

Uşak büyük şehirlerde olduğu kadar hareketli bir gece hayatına sahip olmasa da üniversite öğrencilerinin ya da gençlerin barlar sokağı olarak adlandırdığı yanyana sıralanmış eğlence mekânlarını içinde bulundurmaktadır. Gezi esnasında kalınan otellerin barları tercih edilebileceği gibi merkezdeki küçük barlar da tercih edilebilir. Önemli gece mekânlarından bazıları ise:

  • 1A PUB
  • Pırlanta Bar
  • White House
  • Eren Bar